درب و پنجره آلومینیومی | راهنمای خرید 1402 و قیمت
درب و پنجره یکی از اجزای اصلی هر ساختمان است که بر زیبایی بنا تاثیرگذار است و هم ارتباط مستقیمی با میزان اتلاف انرژی و امنیت در محیط دارد. درب و پنجره آلومینیومی در سالهای اخیر برای صنعت ساختمان بهینه شده و مورد استقبال سازندگان و معماران قرار گرفته است. اگر سازنده ساختمان هستید و یا قصد نوسازی منزل خود را دارید حتما به فکر کسب اطلاعات برای انتخاب مناسب و خریدی متناسب با نیازهای خود هستید.
در این مقاله سعی نموده ایم اطلاعات کاملی را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم تا در انتخاب بهتر، شما عزیزان را یاری کرده باشیم.
فهرست مطالب
درب و پنجره آلومینیومی دوجداره
متریال آلومینیوم از قدیم در صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای داشته و در حال حاضر نیز در ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. درب و پنجره ها عموما در گذشته از فلز آهن ساخته می شده اند که بواسطه وزن بالای آن و انتقال حرارت زیاد دیگر مورد استقبال قرار نمیگیرند. این عدم محبوبیت در عدم تنوع در رنگ، یراق آلات و محدودیت های زیاد دیگر نیز به چشم می خورد.
درب و پنجره های آلومینیومی در نسل های اول برای اتصال به سازه نیاز به میلگرد داشت که در این حالت امکان دو جداره کردن پنجره از بین رفت و در نهایت عایق مناسبی برای انتقال حرارت و جلوگیری از نفوذ گرد و غبار نبود. این معایب در اینجا پایان نمی یافت بلکه در مقابل اکسیده شدن و خراشیدگی نیز فلز آلومینیوم آسیب پذیر بود.
مزیت های استفاده از درب و پنجره آلومینیومی
- مقاومت بالا در برابر حرارت، خوردگی، باران های اسیدی نسبت به پنجره های upvc در گذر زمان
- کاهش اتلاف انرژی به میزان بیش از 60 درصد بواسطه عایق بودن نسبت به سرما و گرما
- مقاومت و استحکام بالا نسبت به پنجره های آهنی در مقابل وزن بسیار کمتر
- تعمیر و نگهداری آسان با توجه به مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و خوردگی
- سازگار با محیط زیست و امکان بازیافت و بهره وری دوباره آلومینیوم در هنگام تخریب
- عدم افتادگی بازشو نسبت به پنجره های upvc در طولانی مدت
- قیمت بسیار مقرون به صرفه نسبت به سایر پنجره های فلزی
- تنوع در سیستم ها و رنگ ها و طرح های دلخواه
- قابلیت نصب سریع و آسان با توجه به وزن بسیار سبک
- ساخت اشکال و فرم های قوسی پیچیده
- کاهش بار مرده ساختمان
انواع درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
درب و پنجره آلومینیومی در دو دسته بندی کلی با نام های “نرمال” و “ترمال بریک” قرار میگیرند که هر کدام دارای سیستم های متنوع و خاصی می باشند. وجه تمایز این دسته بندی ها در نوار های عایق “پلی آمید” است که در میان پروفیل های ترمال بریک وجود دارد و باعث میشود این نوع پروفیل ها عایق های کامل تری نسبت به باقی متریال های در و پنجره در صدا و حرارت باشند.
درب و پنجره آلومنیومی نرمال
پروفیل های نرمال از پروفیل های اکسترود شده آلومینیومی ساخته شده که تمام ویژگی های بهینه شده برای آلومنیوم را داراست با این تفاوت که در آن قطعات پلی آمید وجود ندارد.ویژگی عایق بودن این نوع پروفیل ها نسبت به پروفیل های ترمال بریک کمتر است.
مزایا و معایب درب و پنجره های آلومینیومی نرمال
مزایای درب و پنجره های نرمال شامل وزن کمتر، فرم پذیری بهتر و همچنین قیمت پایین تر است که از جمله معایب آن نیز میتوان به عایق حرارتی کمتر، تنوع کمتر و سازه ظریف تر اشاره نمود.
درب و پنجره آلومنیومی ترمال بریک
پروفیل های ترمال بریک به معنای شکست حرارتی از بروزترین متریال های ساخته شده صنعت آلومینیوم سازی دنیا برای ساختمان می باشد. دلیل این نام گذاری به جهت استفاده از تیغه های پلی آمید ساخته شده از الیاف شیشه متراکم است که مقاوم در برابر فشار و حرارت بوده و استفاده از آن باعث قطع ارتباط جدار داخلی با بیرون شده و انتقال حرارتی فلز آلومنیوم را به صفر می رساند این ساختار باعث عایق شدن در برابر سرما، گرما، صوت و لرزش خواهد شد.
مزایا و معایب درب و پنجره های آلومینیومی ترمال بریک
ترمال بریک ها دارای سازه قوی تری هستند علاوه بر آن در مقابل سرما و گرما و صوت عایق قوی تری در آنها استفاده شده است و کارایی بهتری دارند ولی معایبی همچون هزینه بالاتر، وزن بیشتر و فرم پذیری کمتر را دارا می باشند.
مدل های سیستم بازشو پنجره دوجداره آلومینیومی
سیستم های درب و پنجره آلومینیومی نرمال و ترمال بریک همگی دارای بازشو های لولایی و کشویی هستند اما در ترمال بریک ها وجه تمایزی با نام لیف اند اسلاید(Lift & Slide) وجود دارد که در نرمال ها وجود ندارد و فقط صرفا در این نوع پروفیل وجود دارد.
در این بازشو درب به حالت کشویی بوده که در هنگام فقل به پایین رفته و در هنگام باز شدن درب به بالا کشیده می شود از این رو به واسطه حالت باز و بسته شدن این بازشو این نام را روی این بازشو نهادند. در زیر انواع بازشو را مشاهده میکنیم:
- درب و پنجره آلومینیومی لولایی
- درب و پنجره آلومینیومی کشویی
- درب و پنجره آلومینیومی لیف اند اسلایید
انواع پروفیل درب و پنجره آلومینیومی
درب و پنجره ها از قسمت های همچون فریم(Frame)، لنگه(Sash)، پروفیل میانی(Transom) و همچنین زهوار تشکیل شده اند. فریم نقش قاب پنجره یا همون کادر پنجره، لنگه یا همان بازشوی پنجره، زهوار نگه دارنده شیشه در قاب و پروفیل میانی نقش تقسیم کننده یا قید پنجره را اجرا میکنند. این اجزا در پنجره های UPVC، نرمال و ترمال بریک با تنوع گوناگون وجود دارند.
انواع شیشه برای درب و پنجره آلومینیومی
در پنجره های قدیمی شیشه تک جداره مورد استفاده قرار میگرفت که ضریب انتقال حرارت بالایی داشت، این امر باعث آن می شد که علیرغم انتقال و از دست دادن دمای محیط داخل در خود پنجره، شیشه نیز به این امر کمک کند.در پنجره های نوین بواسطه مقاومت حرارتی بالا، از شیشه های دوجداره استفاده می شود.
این امر باعث جلوگیری از انتقال حرارت از شیشه به فضای بیرون می گردد. شیشه ها در بازار با ضخامت های 4 میل، 5 میل و 6 میل به صورت ساده یا سکوریت استفاده می شوند.
انواع مختلفی از شیشه ها برای درب و پنجره ها بر اساس ویژگی ها و نیازهای آنها استفاده می شود. در اینجا چند گونه وجود دارد:
شیشه فلوت (Float Glass) : نوعی شیشه با روکش صاف و شفافیت بالا است. معمولا برای پنجره ها و درها استفاده می شود.
شیشه سکوریت (Tempered Glass) : این شیشه تحت یک فرآیند عملیات حرارتی قرار می گیرد تا محکم تر و ایمن تر شود. در برابر شکستگی مقاوم تر است و برای استفاده در درب ها ایده آل است.
شیشه لمینت (Laminated Glass) : از دو یا چند ورقه شیشه با لایه ای از پلی وینیل بوتیرال (PVB) بین آنها تشکیل شده است. لایه PVB با نگه داشتن شیشه در کنار هم در صورت شکستن، امنیت و ایمنی را فراهم می کند.
شیشه عایق (Insulated Glass) : این نوع شیشه از ساندویچ کردن دو یا چند شیشه شیشه ای با فاصله بین آنها ساخته می شود. فضای بین شیشه ها با هوا یا گاز پر می شود تا عایق بهتری داشته باشد. به این نوع شیشه ها دو جداره یا چند جداره هم می گویند.
شیشه Low-E: دارای روکش ویژه ای است که میزان اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز را که می تواند از آن عبور کند به حداقل می رساند و آن را به گزینه ای ایده آل برای پنجره ها و درها در آب و هوای گرم تبدیل می کند.
شیشه رنگی (Tinted Glass) : با افزودن رنگ در هنگام تولید شیشه ساخته می شود. این به کاهش تابش خیره کننده و بهبود حریم خصوصی کمک می کند.
شیشه طرح دار (Patterned Glass) : دارای یک بافت یا طرح در یک یا هر دو طرف شیشه است که می تواند برای اهداف تزئینی یا حفظ حریم خصوصی باشد.
شیشه مات (Frosted Glass) : با سندبلاست یا حکاکی روی سطح شیشه شفاف ایجاد می شود تا آن را مات کند و در عین حال اجازه عبور نور را حفظ کند.
زمان آماده سازی درب و پنجره آلومینیومی
برای ساخت درب و پنجره آلومینیومی با توجه به متراژ پروژه از زمان عقد قرارداد به صورت میانگین بازه زمانی بیست روزه جهت آماده سازی شیشه و سازه ها نیاز است تا به صورت مونتاژ شده و کامل به محل پروژه جهت نصب و اجرا ارسال گردد.
در بازسازی نیز احتیاج به برش و جداسازی پنجره های قدیمی بوده که در ابتدا ابعاد بازشوها برداشت شده و پنجره ها با توجه به سازه و فضای موجود با پروفیل های مختص خود آماده می شود، پس از تکمیل پنجره های جدید سازه پنجره و درهای قدیمی برچیده شده و جایگزین می گردند.
در مقاله تعویض درب و پنجره قدیمی اطلاعات بیشتری در مورد بازسازی قرار داده شده است، همچنین کارشناسان ما پاسخگوی سوالات شما هستند.
مشاوره و طراحی
جهت دریافت مشاوره "درب و پنجره آلومینیومی" می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.
قیمت درب و پنجره آلومینیومی
هزینه ساخت درب و پنجره آلومینیومی با توجه به تنوع اجزا در ساخت شامل دسته بندی نرمال یا ترمال بریک، نوع سیستم بازشونده، شیشه و یراق مورد استفاده در آن و … همچنین نوسانات بازار متغیر بوده و نمی توان مقدار ثابتی را برای آن در نظر گرفت اما به صورت کلی همان طور که گفته شد درب و پنجره نرمال قیمت پایین تری نسبت به درب و پنجره ترمال بریک دارد.
برای استعلام قیمت شما می توانید ابعاد درب و پنجره خود را اندازه گیری نموده و برای ما ارسال نمایید یا برای اندازه گیری فضا در شهر تهران می توانید از امکان برداشت توسط تیم دیبا نما به صورت حضوری استفاده کنید تا کارشناسان ما بتوانند قیمت دقیق تری را در اختیار شما قرار دهند.