دیبا نما

مزایا و معایب در و پنجره UPVC

یکی از پر مصرف ترین درب و پنجره های دوجداره، درب و پنجره UPVC است. درب و پنجره یو پی وی سی به واسطه مزایای زیاد خود که در پنجره های قدیمی این مزایا وجود ندارد بسیار در صنعت ساختمان پر مصرف و کاربردی  هستند. از مزایای آنها میتوان به عدم ورود گرد و غبار به داخل و همچنین عایق حرارت و رطوبت اشاره نمود که آنها را نسبت به درب و پنجره های قدیمی متمایز می کند. آنها نیز ضد رطوبت و ضد آب هستند که همین امر باعث استفاده آنها در بسیای از فضاهای مرطوب شده است. 

آیتم های مختلفی در ساخت درب و پنجره یو پی وی سی مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آنها میتوان نوع و برند پروفیل، نوع بازشو و یراق آن اشاره کرد که در ادامه توضیحات بیشتری را در مورد آنها ارائه خواهیم کرد. این عوامل در مجموع سازه درب و پنجره یو پی وی سی(UPVC) را تشکیل می دهند و مبنای قیمت گذاری آن خواهند بود.

پنجره UPVC

فهرست مطالب

ماده یو پی وی سی چیست؟

یو پی وی سی(Upvc) یا آنپلاستیسایزد پلی وینیل کلراید (Polyvinyl Chloride Unplasticized) نوعی شبه پلاستیک سخت و مقاوم است که حدود 87 % ماده تشکیل دهنده درب و پنجره های یو پی وی سی را تشکیل می دهد. این متریال بیشترین استفاده را در صنعت ساختمان بخصوص در بخش درب و پنجره های یو پی وی سی داشته است.

درب و پنجره یو پی وی سی

درب و پنجره یو پی وی سی نوعی از درب و پنجره های ساختمانی است که در دهه های اخیر جایگزین همتایان آهنی و آلومینیومی قدیمی خود شده و تمامی عیوب و نواقص آنها را بر طرف نموده است. آنها دارای تنوع در رنگ، بازشو و همچنین سیستم بوده که همین امر باعث پوشش و جایگزنی آنها با پنجره های قدیمی شده است.

تفاوت آنها فقط جنبه ظاهری و بازشوهای متنوع نیست!! آنها عایق بسیار خوبی در برابر هوا، سرما و گرما هستند، بنا به گزارشات علمی آنها بواسطه این مزیت باعث کاهش 45% درصدی انرژی در ساختمانها می شوند که این امر نقش بسیار زیادی در کاهش هزینه ها در دراز مدت دارد.

درب و پنجره یو پی وی سی به واسطه متریال به کار رفته در آنها دارای وزن سبکی هستند و به هیچ عنوان دچار پوسیدگی و تحلیل در تمامی قسمت های بدنه نمی شوند و همچنین در برابر رطوبت و آب بسیار مقاوم هستند. این مزیت بزرگ باعث شده که در تمامی مکان های مرتبط با آب همچون استخر، سونا و سرویس ها از درب و پنجره یو پی وی سی بیشترین استفاده صورت بگیرید.

درب و پنجره upvc

مزایا درب و پنجره UPVC

تفاوت درب و پنجره UPVC با آلومینیوم چیست؟

درب و پنجره های آلومینیوم از الیاژ پرکاربرد و مصرفی آلومینیوم در رنگ ها و سیستم های متنوع ای همانند درب و پنجره یو پی وی سی هستند که آنها به واسطه آلیاژ بودن و همچنین آلومینیوم بودن هزینه بالاتری نسبت به درب و پنجره یو پی وی سی دارند. درب و پنجره یو پی وی سی دارای محدودیت هایی از نظر ابعاد و اندازه بازشو ها است که این امر در درب و پنجره آلومینیوم وجود ندارد و شما می توانید دهانه های بزرگتر با بازشو های مرتفع تری داشته باشید.

در مقاله تفاوت درب و پنجره یو پی وی سی با آلومینیوم میتوانید مزایا و معایب آنها را نسبت به هم به طور کامل مشاهده نمائید.

درب و پنجره upvc یا آلومینیومی

انواع بازشو درب و پنجره UPVC

بازشو های درب و پنجره یو پی وی سی دارای تنوع بسیاری بوده که در درب و پنجره های قدیمی این تنوع کمتر و محدود بوده است. یکی مزیت های درب و پنجره یو پی وی سی نسبت به درب و پنجره های قدیمی بازشوهای مختلفی است که دارد. بخش عمده ای از بازشوهای درب و پنجره یو پی وی سی که به آنها می پردازیم در درب و پنجره های قدیمی چه اعم از آهنی و چه آلومینیومی قدیمی وجود نداشته و این به نوع خود جدید می باشد.

بازشوهایی که برای درب و پنجره یو پی وی سی وجود دارد شامل پنجره فیکس، لولایی تک حالته، لولایی دو حالته، کشویی، کلنگی، فرانسوی، آکاردئونی، فولکس واگنی، سایبانی و خلیجی اشاره نمود. در زیر انواع بازشوها به طور بسیار مختصر توضیح داده شده است که برای اطلاع از مزایا و معایب می توانید و همچنین توضیحات بیشتر میتوانید به مقاله انواع بازشو پنجره مراجعه نمائید.

پنجره فیکس

 یکی از پنجره های پر مصرف به صورت تک یا قسمتی از لت، پنجره های فیکس است. آنها فاقد باز شوندگی و یراق هستند و به صورت قابی بر روی دیوار که شیشه را در خود جا داده قرار گرفته اند. در مکان هایی که صرفا دید مهم بوده و تهویه خاصی نیاز ندارد از این نوع پنجره ها استفاده می شود.

بازشو لولایی تک حالته

قدیمی ترین و ابتدایی ترین نوع بازشو در همه نوع درب و پنجره ها با هر نوع متریال است. بازشوهای آن شامل بازشوهای دربی و پنجره ای هستند که آنها در محور افقی قابلیت بازشوندگی دارند. این نوع درب و پنجره نور و تهویه را تامین می کند.

بازشو لولایی دو حالته

برعکس بازشو لولایی تک حالته این بازشو در دو جهت افقی و عمودی قابلیت بازشوندگی دارند. اما باز شوندگی آن در محور دوم که عمودی می باشد به میزان حداکثر 30 درجه از محل بسته شدن خود است. این نوع بازشو تلفیقی از بازشو کلنگی به همراه بازشو تک حالته است.

بازشو کشویی

درب و پنجره های کشویی یکی از محبوب ترین بازشو ها هستند آنها به واسطه فضای کمی که برای باز شدن نیاز دارند برعکس لولایی ها در فضاهای محدود تر بیشتر استفاده میشوند و لنگه بازشو آنها به طور کامل در کنار لنگه ثابت قرار میگیرد.

بازشو کلنگی

این بازشو همانند بازشو دو حالته بوده با این فرق که فقط در محور عمودی دارای بازشو محدود و 30 درجه ای است و دیگر همانند حالت بازشو تک حالته امکان باز شدن را ندارد. این بازشوها معمولا در سرویس ها و حمام ها بیشترین استفاده را دارد که در آن نور و تهویه دارای اهمیت است و دید اهمیتی ندارد.

بازشو فرانسوی

این بازشو همان بازشو تک حالته به صورت قرینه است، یعنی قسمت کناری پنجره های تک حالته که معمولا فیکس هستند در اینجا آن نیز قابلیت بازشوندگی دارد. این بازشو به واسطه باز شدن دو لنگه همزمان با هم طرفداران خود را دارد و از آن رو یراق مخصوص و متغییر با بازشو تک حالته دارد.

بازشو آکاردئونی

همانند درب ها و حفاظ های آکاردئونی که در یک گوشه به صورت چند لت جمع می شوند این نوع بازشو نیز همان سیستم را دارد. هر لت به واسطه اتصالات لولایی بر روی هم جمع شده و بازشو آکاردئونی را تشکیل میدهند. این بازشو به واسطه یراق مخصوص و بسیار گران قیمت و همچنین حساس، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بازشو فولکس واگنی

نوع مکانیزم این بازشو همانند درب خودروهای فولکس واگن یا درب های هواپیما است که حالت آن بین بازشو لولایی و کشویی قرار دارد و بواسطه شباهت و عملکرد این نام را بر روی آن گذاشتند . آنها از نظر هوابند بودن از کشویی ها بهتر هستند و همانند لولایی ها عمل میکنند . این نوع بازشو پس از باز شدن به عقب رفته و به واسطه اتصالات یراق خود در بالای لنگه، لنگه بازشو را به کنار لنگه ثابت هدایت می کند. این بازشو مشتریان خاص و سلیقه منحصر به فرد خود را می طلبد.

بازشو سایبانی

در ظاهر بازشو سایبانی همانند بازشو کلنگی است اما با این تفاوت که بازشو های کلنگی که در محور عمودی باز میشدند و لنگه آن پس از باز شدگی به داخل متمایل می شد این نوع بازشو تمایل به بیرون دارد. آنها پس از باز شدن از بیرون به حالت سایبان در آمده و از این رو به آنها بازشو سایبانی گفته می شود.

بازشو خلیجی

بازشوهای خلیجی در یک سطح و یک محور نبوده و به صورت U مانند اجرا می شوند. آنها معمولا در فضاهایی نصب میشوند که حداکثر نور را به واسطه سه طرف نور دهی به فضا می دهند. این نوع بازشو با نام های بازشو سگمنتی و بازشو شبکه ای نیز معروف اند.

معایب درب و پنجره های قدیمی نسبت به upvc

تا قبل از وجود درب و پنجره های دو جداره جدید و دیده شدن مزایای آنان، درب و پنجره های قدیمی عیوب آنها دیده نمی شد. انتقال صوت و حرارت که به دنبال خود گرد و غبار را به داخل انتقال می دهد بزرگترین مشگل درب و پنجره های قدیمی است.

آنها تنوع پنجره های امروزی را در رنگ و بازشو نداشته و صرفا محدود به خود بودند. آنها لاستیک های هوابند، یراق آلات متنوع و همچنین دوام درب و پنجره یو پی وی سی را نداشته و غالبا پس از گذر زمان دچار پوسیدگی می شدند. تمامی این معایب در پنجرهای دوجداره مخصوصا درب و پنجره یو پی وی سی بر طرف گردیده است.

اجزا تشکیل دهنده درب و پنجره UPVC

پروفیل های درب و پنجره یو پی وی سی همچون سایر پروفیل های ساختمانی توسط شرکت های داخلی تولید شده و بعضی از پروفیل ها نیز به صورت وارداتی یا تحت لیسانس در بازار ایران وجود دارد. اجزای مختلف این پروفیل ها با مقاطع مختلف در کنار هم درب و پنجره یو پی وی سی(Upvc) را تشکیل می دهند، این قسمت ها در همه درب و پنجره های دوجداره به غیر از درب و پنجره های قدیمی یکسان می باشند.

پروفیل های تشکیل دهنده درب و پنجره های یو پی وی سی (Upvc) شامل:فریم (Frame)، بازشو یا سش(sash)، پروفیل میانی یا قید و در نهایت زهوار می باشد.

برند های پروفیل درب و پنجره UPVC

نوع متریال های مورد استفاده درب و پنجره توسط شرکت ها و برندهای مختلفی عرضه می شود و در نگاه اول همه آنها با هم یکسان هستند اما آنها در خواص فیزیکی و مکانیکی و حتی حرارتی با یکدیگر فرق هایی دارند. این فرمولاسیون مواد باعث تغییر در ساختار و کیفیت پروفیل به دست آمده میشود که آن را دارای کیفیت عالی یا دارای کیفیت استاندارد میکند.

تشخیص پروفیل های با کیفیت در صنعت ساختمان با استفاده از نام، اعتبار و همچنین کسب تائیدیه های تخصصی که دریافت میکنند قابل تشخیص است. از معروف ترین پروفیل های با کیفیت موجود در بازار می توان به برندهای زیر اشاره کرد:

پروفیل هافمن

پروفیل وین تک

پروفیل آبایان

پروفیل ویستا بست

پروفیل واناوین

پروفیل پلاس پن

تفاوت پروفیل با ورق گالوانیزه و پروفیل معمولی

به دلیل آلیاژ نبودن درب و پنجره های UPVC و همچنین عدم خاصیت سازه ای بسیاری از پروفیل های یو پی وی سی دارای ورق های گالوانیزه می باشند. ورق های گالوانیزه در نقش سازه ای برای درب و پنجره ها هستند آنها قدری وزن درب و پنجره ها را افزایش داده اما باعث استحکام بیشتر آنها در برابر فشار و تنش می باشد. هزینه این پروفیل ها قدری بالاتر از پروفیل های معمولی است اما مزیت های آنها بیشتر و بهتر است.

پروفیل upvc گالوانیزه دار

کانال یا چمبر در پروفیل های یو پی وی سی چه نقشی دارد؟

کانال ها یا چمبر ها حفره های داخل پروفیل هستند که نقش بخش بندی برای عدم انتقال حرارت را دارند. این کانال ها هر چه تعدادشان در پروفیل ها بیشتر باشد عایق بهتری هستند، وظیفه آنها عایق بندی گرما، سرما و همچنین صوت است. این تعداد کانال در پروفیل علاوه بر عایق بودن آن استحکام پروفیل را بیشتر می کند. تعداد کانال های موجود در پروفیل های بازار معمولا از سه تا 5 کانال هستند که هر چه تعداد کانال بیشتر باشید قیمت نسبتا بالاتری دارد.

رنگ بندی درب و پنجره UPVC

پروفیل های درب و پنجره یو پی وی سی دارای تنوع رنگی بسیار بالایی هستند. یکی از مزیت های مهم آنها نسبت به سایر درب و پنجره های دوجداره دیگر انتخاب دو نوع رنگ به صورت همزمان می باشد. درب و پنجره های یو پی وی سی میتوانند به طور همزمان از داخل یک رنگ و از بیرون رنگ دیگر باشند یا به طور کل داخل و بیرون یک رنگ را داشته باشند.

رنگ بندی پروفیل های درب و پنجره یو پی وی سی به چند مدل صورت می پذیرد که بخشی از آنها رنگی بودن متریال پی وی سی یا مزه پی وی سی است و دیگری لمینیت یا رنگ آمیزی سطح پروفیل با رنگ مخصوص است.

نوعی دیگر از رنگ آمیزی پروفیل وجود دارد که پروفیل ها به صورت طرح چوب رنگ آمیزی و نقش بندی می شوند که به آنها دکورال گفته می شود. در زیر به تمامی آنها می پردازیم.

رنگ upvc

پروفیل های مغزه رنگی

همانطور که گفته شد مغزه یا مواد تشکیل دهنده آنها از رنگ و مواد یو پی وی سی تشکیل یافته است که به نوعی ظاهر و باطن آنها یکی می باشد. این نوع پروفیل محدودیت کمتری نسبت به پروفیل های لمینیت یا پروفیل های رنگی دارد از آن رو که محدودیت رنگ کمتری در آنها بابت رنگ مغزه وجود دارد.

پروفیل های رنگ شده

تمامی پروفیل های درب و پنجره یو پی وی سی رنگ پذیر هستند اما بسیاری از آنها مخصوصا برند های ناشناس و متفرقه رنگ روکش را پس از مدتی پس میزنند و به صورت تکه تکه از پروفیل ها کنده می شوند. از این رو اهمیت انتخاب پروفیل با کیفیت در رنگ پذیری پروفیل امری مهم به حساب می آید. این روش با لمینت و مغزه رنگی متفاوت بوده و فقط رویه ظاهری پروفیل ها رنگ می شود.

پروفیل های لمینت شده

در این روش پروفیل ها توسط برچسب های رنگی و مخصوصی که به بدنه پروفیل ها می چسبند رنگ آمیزی می شوند. برچسب های لمینت مقاومت بالایی نسبت به روش رنگ آمیزی دارند و دیگر عیب پس زدن رنگ را ندارند. مکان مورد استفاده از پروفیل های لمنیت نیز بسیار مهم است به طور مثال در آب و هوای نامساعد در مناطق خاص کشور ممکن است استفاده از این نوع روکش های لمینت در گذر زمان در سطح پروفیل پوسته پوسته شوند. آن چیزی که مهم است مکان استفاده از پروفیل و اقیلم و شرایط آن مکان است که میتواند مشخص کند پروفیل لمینت، رویه رنگ یا مغزه رنگ باشد.

پروفیل های دکورال یا طرح چوب

تقریبا تمامی درب و پنجره های دوجداره امروزی میتوانند طرح دکورال یا طرح چوب را بر روی خود داشته باشند. این طرح قدری هزینه بر تر از رنگ آمیزی بدنه بوده به واسطه اینکه بعد از رنگ آمیزی اولیه طرح بر روی پروفیل ها اضافه می شود. آنها تنوع زیادی در طرح چوب های مختلف دارند به صورتی که باعث شده آنها از دور طبیعی و واقعی جلوه کنند.

انواع یراق درب و پنجره UPVC

یراق ها با برند های بسیاری در بازار موجودند که غالبا به همه سیستم ها و برندهای پروفیل قابل نصب هستند. این یراق ها ساخت کشورهایی همچون چین، ترکیه و آلمان هستند که از برندهای مطرح و پر کاربرد بازار میتوان به روتو(Roto)، ورنه(Vorne)، جی یو(Gu) و همچنین وی اچ اس (V.h.s) اشاره نمود. این یراق ها منوط به نوع کاربری و میزان استفاده و شرایط نگهداری قابل انتخاب بوده و بخشی از آنها با گارانتی سالانه بر روی درب و پنجره های یو پی وی سی نصب می شوند.

شیشه درب و پنجره UPVC

شیشه های درب و پنجره های یو پی وی سی همانند سایر شیشه های ساختمانی مثل درب و پنجره آلومینیومی دوجداره هستند و از یک حالت و روش پیروی میکنند. بخشی از دو جداره بودن این پنجره ها بواسطه شیشه های دو جداره ای است که آنها هم نقش عایق حرارت علاوه بر عایق بودن پروفیل ایجاد می کنند.

تمامی درب و پنجره های دو جداره در صورت نداشتن شیشه دو جداره عملا کارایی خود که عایق حرارتی بودن است از دست میدهند بواسطه همین مهم دو جداره بودن شیشه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این شیشه ها به واسطه طلق یا اسپیسر فاصله از هم گرفته و در نهایت شیشه دوجداره را تشکیل می دهند.

در تمامی شیشه های دوجداره فضای ما بین شیشه ها توسط اسپیسر به همراه گازهای بی اثر پر می شود تا گاز اثر عایق بودن را داشته باشد. در ما بین این شیشه ها معمولا از گاز بی اثر، بی رنگ و بی بو آرگون استفاده میشود که بهترین عایق برای ما بین شیشه ها است.

 شیشه های استفاده شده در این نوع درب و پنجره ها میتوانند از نوع شیشه های سکوریت لمینت یا شیشه های سکوریت و شیشه های ساده باشند.

مشاوره و طراحی

جهت دریافت مشاوره ساخت و نصب درب و پنجره UPVC (تعرفه سال 1402) می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.

زمان آماده سازی درب و پنجره UPVC

متراژ پروژه، نوع سیستم مد نظر و نوع بازشو ها نقش مستقیمی در تولید تا زمان تحویل را دارند. ولی به صورت کلی میانگین زمان تحویل بیست روز کاری از زمان عقد قرار داد تا زمان تحویل می باشد. معمولا سایر سازندگان در مراحل ساخت بنا عقد قرار داد می نمایند که باعث افزایش و برنامه ریزی ساخت درب و پنجره می شود و از نظر زمان به محدودیتی برخورد نمی کنند.

قیمت درب و پنجره UPVC

هزینه درب و پنجره یو پی وی سی بستگی به نوع برند پروفیل، رنگ، پروفیل سیستم استفاده شده، یراق و نوع شیشه به کار گرفته شده می باشد. این موارد ذکر شده با نرم افزار های تخصصی محاسبه و به صورت مترطول قیمت دهی میشوند. این نوع درب و پنجره از لحاظ قیمت پایین تر از درب و پنجره ای آلومینیومی قرار دارد و پایین ترین هزینه را در بین سایر درب و پنجره ها از نظر جنس و متریال به خود اختصاص میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *