دیبا نما

نمای کرتین وال | نمای لامل | نمای شیشه ای

نمای کرتین وال زیر مجموعه ای از نماهای مدرن است که تشکیل یافته از پروفیل و شیشه است. پروفیل ها در این نوع نما نقش سازه ای را بر عهده داشته و شیشه ها کلیت نما را تشکیل میدهند. نمای کرتین وال ها به سازه بنا اتصال داده شده و مقاوم در برابر باد، زلزله و همچنین هدر رفت انرژی هستند.

از جمله مزایای دیگر آنها سبکی و همچنین ظاهر مدرن آنهاست که باعث شده در بناهایی که حجم و ابعاد آنها بزرگ است و نیاز به سبکی نما دارند از این نوع نما استفاده کنند. کاربری هایی که از این نوع نما استفاده می کنند بیشتر ساختمان های تجاری و اداری هستند.

این نما دارای دو سیستم جداگانه به نام های فریم لس(Frameless) و فیس کپ(Face cap) است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه به طور کامل به این نوع نما می پردازیم.

نمای شیشه ای کرتین وال

فهرست مطالب

تفاوت نمای شیشه ای با کرتین وال چیست؟

در مبحث 4 مقررات ملی ساختمان به نماهایی که بیش از 60 % شیشه در آنها به کار رفته باشد نمای شیشه ای می گویند اما بسیاری از مردم نمای کرتین وال را همان نمای شیشه ای می دانند که این امر اشتباه است. در اصل نمای شیشه ای در ایران دارای زیر مجموعه هایی از قبیل نمای اسپایدر و نمای کرتین وال است که در برخورد اولیه تمامی ظاهر آنها از شیشه است ولی سبک و نوع سیستم ساخت آنها متفاوت است.

کرتین وال (Curtain Wall) چیست؟

نمای کرتین وال از پروفیل های عمودی با نام مولیون و پروفیل افقی با نام ترنزوم تشکیل شده است که فضای ما بین این پروفیل ها را شیشه های سکویت لمینت یا شیشه های سکوریت دوجداره پر می کند. این نما بواسطه جدا شدن از بدنه و پوسته اصلی ساختمان و اتصال مستقیم به سازه، ضد زلزله است و در صورت اجرای صحیح نقش عایق را بین فضای بیرون و داخل به خوبی ایجاد میکند. پروفیل های استفاده شده در این نمای شیشه ای همانند درب و پنجره های آلومینیومی از آلیاژ آلومینیوم بوده و همین امر نقشی مهمی در سبکی و دوام این نوع نما دارد.

مزایا و معایب نما کرتین وال

انواع نمای کرتین وال

 نما کرتین وال که با نام های نمای لامل و نمای شیشه ای هم در ایران شناخته می شود به دو دسته اصلی فیس کپ (Face cap) و فریم لس (Framelees) تقسیم می شوند. این دسته بندی به دلیل شکل پروفیل های استفاده شده برای نگهداری شیشه بر روی نما می باشد که باعث شده هر کدام جلوه متفاوتی از نما را داشته باشند.

کرتین وال فیس کپ (Face cap)

در نماهای فیس کپ پروفیل های افقی یا ترنزوم در کنار پروفیل های عمودی یا مولیون سازه کرتین وال را تشکیل می دهند با این تفاوت که در این سیستم درپوش آلومینیومی قرار داده می شود که از نمای بیرون به صورت یک قاب در اطراف هر شیشه دیده می شود. این سیستم باعث دیده شدن خطوط عمود بر هم در نمای کرتین وال شده و جلوه و زیبایی خاص خود را به همراه دارد.

نمای کرتین وال فیس کپ

مزایا و معایب کرتین وال فیس کپ

یکی از بزرگ ترین مزیت های کرتین وال فیس کپ سرعت اجرا بیشتر نسبت به فریم لس است. این سرعت اجرا نقش مستقیمی در قیمت تمام شده در کرتین وال دارد از این رو که به واسطه پرشر پلیت یا صفحه نگهداره شیشه ها و اتصال ان به درپوش شیشه ها با سرعت بیشتری در جای خود مهار می شوند.

از دیگر مزایای این نوع کرتین وال ساخت و اجرا به صورت کامل در کارگاه است که این امکان برای فریم لس ها وجود ندارد زیرا قاب های فریم لس به واسطه سیستم خاص خود در کارخانه ساخته شده و در پروژه نصب می شود. کرتین وال های فیس کپ هزینه پایین تری نسبت به کرتین وال فریم لس دارند.

کرتین وال فریم لس (Framelees)

در سیستم فریم لس دیگر خبری از پروفیل های مولیون یا ترنزوم نیست و از این رو اجرا و ظاهر نما متفاوت تر است بدین گونه که پروفیل درپوش که در نمای فیس کپ دیده میشد اکنون در این نوع نما وجود ندارد و فقط درزهای باریک مابین شیشه ها دیده میشود. این سیستم بیشتر در نما خود را متفاوت جلوه داده است که باعث دیده شدن نما یکدست بدور از درپوش های فیس کپ است.

curtain wall frameless

مزایای و معایب کرتین وال فریم لس

از این رو که ساخت قاب های آنها در کارخانه صورت می گیرد کیفیت و کارایی بیشتری نسبت به کرتین وال های فیس کپ دارند که معمولا کارگاهی هستند. نمای آن به صورت یکدست و بدور از بیرون زدگی های پروفیل های سیستم فیس کپ است که این ویژگی استقبال کنندگان خاص خود را دارد. اما سرعت اجرا آن برعکس کرتین وال فیس کپ کمتر است از این رو که در کارخانه باید ساخت قاب های آنها با دقت صورت گرفته و در پروژه نصب شود.

در این نوع کرتین وال پروفیل های آلومینیومی کمتری نسبت به فیس کپ مصرف شده و از این رو وزن نسبتا کمتری دارند هر چند آلومینیوم خود آلیاژ سبکی به حساب میاید اما هزینه ساخت و اجرا آن قدری بالاتر از فیس کپ ها می باشد آن هم به واسطه فرآیند ساخت، ارسال و نصب است.

مزایای کرتین وال نسبت به نماهای دیگر

برخی از افراد نماهای یکدست را به نماهای شلوغ و متفرقه ترجیح میدهند که این امر سلیقه شخصی می باشد اما نماهای کرتین وال به واسطه مزیت های منحصر به فردی که در نماههای مدرن، کلاسیک و تلفیقی وجود ندارد مورد توجه بسیاری از طراحان و کارفرمایان قرار میگیرند. از مهمترین مزیت های آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

  • سرعت اجرا بیشتر
  • وزن بسیار کمتر
  • عدم ریزش در زلزله و باد
  • قابلیت بازیافت مجدد
  • نور و دید سرتاسری
  • دید یکدست
  • بازشو به مقدار دلخواه

انواع کاربری های کرتین وال

به طور کلی دلیل استفاده از نمای کرتین وال به دو بخش عمده تقسیم می شود. یکی از آنها اهمیت استفاده نور در فضا و ظاهر مدرن است یکی دیگر بواسطه مزایای فنی این نما نسبت به نماهای دیگر است. از این رو دامنه استفاده کاربری های مختلفی همچون بناهای تفریحی تا ساختمان های تجاری وجود دارد. بخشی از این کاربری ها شامل ساختمان های اداری، ساختمان های تجاری ، آپارتمان های مسکونی و همچنین ویلا هستند. در ادامه با علل استفاده کرتین وال و حجم استفاده آنها در کاربری ها بیشتر آشنا می شویم.

ساختمان های اداری

کرتین وال یکی از پر مصرف ترین نوع نما در ساختمان های اداری هستند. این کاربری ها به واسطه فعالیت خاص خود عموما از نمای کرتین وال به صورت کامل یا محدود استفاده می کنند. از آنجا که دید و نور طبیعی در فضاهای اداری بسیار حائز اهمیت استقبال ویژه ای از نماهای کرتین وال در ساختمان های اداری میشود. ظاهر مدرن و خاص نما کرتین وال دلیل دیگری برای استفاده از آن در بناهای اداری است.

آپارتمان های مسکونی

کرتین وال ها در بسیاری از آپارتمان های مسکونی در قسمت های راه پله، ورودی و همچنین لابی به صورت غیر سرتاسری استفاده می شوند. به واسطه شفافیت و استفاده از جلوه مدرن آن نسبت به سایر متریال ها برای ورودی ها طرفداران خود را دارد. در این کاربری ها معمولا از کرتین وال به صورت کامل استفاده نشده و صرفا به صورت جزئی در بخش هایی از نما استفاده می شود.

ساختمان های تجاری

این ساختمان ها که اکثرا مراکز خرید و مال ها هستند به واسطه ظاهر مدرن و نور سرتاسری از کرتین وال ها استفاده می کنند. اما مباحث فنی نیز بخش مهمی از استفاده کرتین وال ها در این نوع بناها را نشان میدهد، از این رو بواسطه اهمیت سرعت اجرا و همچنین کاهش وزن نما برای سطوح بزرگ نما همچون مال ها، اهمیت استفاده کرتین وال ها بیشتر مشخص می شود. بخشی از نماهای تجاری مغازه ها هستند که آنها به واسطه لزوم استفاده از ویترین برای نمایش اجناس از این نوع نما استفاده می کنند.

بناهای ویلایی

در سال های اخیر استفاده از نمای کرتین وال در ساختمان های ویلایی نیز به وفور دیده شده است. به واسطه دید و منظری که این نوع نما به صورت سرتاسری به ما میدهد و همچنین ظاهر مدرن خود از آن در نما استفاده می شود. در بسیاری از مناطق که ساخت و ساز ویلاها به صورت انبوه صورت می گیرد سرعت اجرا بالای این نوع نما نسبت به سایر نماهای دیگر به چشم می آید که همین امر باعث استفاده از آن در ویلا سازی های انبوه می شود.

روش های اجرای نما کرتین وال

روش اجرا برای نمای کرتین وال شامل روش یونیتایز و روش استیک می باشد. تفاوت آنها در نحوه اجرا آنها است که به مزایا و معایب آنها در زیر اشاره شده است.

روش یونیتایز(Unitize)

در روش یونیتایز سازه در کارخانه برش خورده و اتصالات و نصب شیشه انجام می شود سپسبه پروژه انتقال داده شده و به وسیله بالابر یا جرثقیل در محل پروژه برافراشته و نصب می گردد. این روش باعث دقت در اتصالات و افزایش سرعت در نصب خواهد شد و هزینه های اجرا در پروژه را کاهش می دهد اما هزینه های ساخت کارخانه ای و حمل به محل نصب بر جای خود باقی است.

روش استیک(Stick)

در روش استیک برخلاف روش یونیتایز سازه در محل پروژه تکمیل شده و به صورت جز به جز اجزا ساخته می شود. پروفیل ها برش خورده و قاب ساخته می شود و در نهایت شیشه داخل قاب قرار میگیرد. این روش دقت و کیفیت روش قبل را نداشته و شامل هزینه های کارگاهی هم می شود.

شیشه های کرتین وال

شیشه های مورد استفاده در ساختمان باید دارای ویژگی های متفاوتی باشند که این ویژگی ها موجب ایمنی بیشتر آن هنگام شکستن و ریزش خواهد بود. این ویژگی ها در شیشه نمای کرتین وال به واسطه اجرای آن در ارتفاع اهمیت بیشتری خواهد داشت تا در هنگام شکست امکان سقوط بر روی افراد و عابرین پیاده را به کمترین مقدار برساند.

شیشه های سکوریت لمینیت شیشه های غیر ریزنده ای هستند که توسط طلق هایی به هم چسبیده و مانع ریزش در هنگام شکست بر روی افراد می شوند. به طور کلی استفاده از شیشه های سکوریت لمینتی در نماهای کرتین وال اجباری بوده و استفاده کردن از شیشه های جایگزین میتواند تبعات و لطمات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

type of glasses.dibanama

بازشوهای کرتین وال

در نماهای کرتین وال جهت ایجاد امنیت و جلوگیری از سقوط، تعداد بازشوهای کمی ایجاد میشود. این باز شوها در حالت استاندارد به صورت کلنگی، لولایی یا ترکیبی از هر دوحالت که دوحالته نام دارد قابل اجرا هستند. در سیستم کلنگی قاب پنجره با زاویه ای در حدود 30 درجه از بالا یا پایین جهت تهویه هوا قابلیت بازشوندگی دارد.

بازشوهای لولایی همچون بازشوهای معمول درب و پنجره هستند این نوع بازشو بیشترین کاربری را در کرتین وال و درب و پنجره دارد. در بازشو دو حالته پنجره به صورت کلنگی از بالا یا پایین باز شده یا به صورت لولایی از طرفین باز میشود. این نوع پنجره به واسطه ترکیب هر دو بازشو از آن استقبال بیشتری می شود.

کرتین وال عایق صوت و انرژی

کرتین وال ها اگر با اصول درست و صحیح نصب شوند یکی از بهترین عایق های صوت و هوا هستند. لاستیک هایی که ما بین شیشه و اتصالات پروفیلی قرار میگیرند نقش هوابند را ایجاد میکنند. اگر این لاستیک ها نسبت به شیشه هاضخامتشان کوچک یا بزرگ باشد مشکل ایجاد خواهد کرد. لاستیک های هوابند کرتین وال بهتر است هر 10 الی 15 سال تعویض شوند تا کیفیت و کارایی کرتین وال حفظ شده و مانع تبادل حرارت و هوا شوند.

انواع لامل از نظر متریال

لامل های مختلفی در بازار وجود دارند که از برند ها و سیستم های خاصی هستند. اما از نظر جنس میتوان لامل ها به سه دسته، آلومینیوم، چوب و همچنین فلز تقسیم نمود. اما پر مصرف ترین نوع لامل امروه از جنس آلومینیوم است که خواصی همچون عدم اشتعال و سبکی دارد که در دو نوع لامل دیگر هر کدام در جای خود عیب تلقی می شود.

چرا کرتین وال را انتخاب کنیم؟

نمای کرتین وال به واسطه استفاده از پروفیل های با ظرافت و ابعاد کوچکتر و امکان استفاده بیشتر از شیشه ها باعث ورود روشنایی و نور بیشتر به فضای داخلی ما می شوند. این نما به واسطه ظاهر مدرن خود نیز جلوه زیبا شناسانه ای نسبت به سایر نماهای دیگر دارد.

در کنار آن وسعت دید بیشتری از فضای خارجی ساختمان و مناظر اطراف آن را در اختیار ساکنین قرار می دهد به همین دلیل در ساختمان های تجاری و اداری، فضاهای آموزشی، بیمارستان ها و فضاهای درمانی و همچنین ساختمان های ویلایی بسیار پر کاربرد بوده و اجرا می گردد.

مشاوره و طراحی

جهت دریافت مشاوره متریال و طراحی نما کرتین وال (تعرفه سال 1402) می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.

روند اجرا نمای کرتین وال

کرتین وال ها در صورت ارتفاع بیش از 5 متر باید توسط مقاطع فولادی از داخل پروفیل های مولیون تقویت شوند که به این کار اصطلاحا رین فورس(Rain Force) گفته می شود. اما اگر پروفیل ها در ارتفاع کمتر از 5 متر باشند و فاصله مولیون ها از هم زیاد نباشد مشکلی برای عدم اجرا رین فورس وجود نخواهد داشت.

پس از بررسی ارتفاع و عرض دهانه مد نظر برای اجرا کرتین وال، پروفیل های آلومینیومی تقویت شده یا به صورت عادی بدون رین فورس از پشت به کف طبقات یا در صورت نبود طبقات از بالا و پایی به کف و  زیر سقف طبقه بوسیله براکت مخصوص نصب می شوند. پس از نصب مولیون ها نصب ترنزوم ها آغاز می شود که پس از نصب آن زمان جاگیری شیشه ها فرا رسیده است. بعد از جاگیری شیشه ها در جای خود، پرشر پلیت ها یا نگهدارنده بر روی دماغه مولیون و ترنزوم پیچ می شوند.

حد فاصل شیشه از داخل و پرشر پلیت با شیشه، لاستیک های هوابند وجود دارد که کاملا کرتین وال را عایق می کند. پس از آن کپ یا در پوش کرتین وال فیس کپ به صورت کشویی داخل پرشر پلیت میرود و نمای کرتین وال فیس کپ را تشکیل میدهد. اما برای کرتین وال فریم لس بجای پرشر پلیت از لاستیک های Epdm و پس از آن از چسب سیلیکون مخصوص استفاده می شود.

قیمت نمای کرتین وال

قیمت نمای کرتین وال دارای متغیر های زیادی است از جمله فاصله هر دهانه و مقدار و نوع پروفیل به همراه شیشه مصرفی، طریقه ساخت و اجرا و … اما به صورت کلی کرتین وال های فیس کپ هزینه پایین تری نسبت به کرتین وال های فریم لس دارند. هزینه هایی که ان را متمایز از فیس کپ می کند شامل هزینه ساخت، حمل و جرثقیل برای نصب است. شما می توانید برای دریافت قیمت دقیق پروژه خود و همچنین دریافت مشاوره به صورت رایگان با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *