پارتیشن شیشه ای | 0 تا 100 خرید و اجرا پارتیشن
پارتیشن (partition) یا تقسیم کننده داخلی حائل های متحرک یا ثابتی هستند که فضاهای داخلی بزرگ تر را به فضاهای کوچک تر با کاربری های مختلف تقسیم می کند. از آنها در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری بسیار استفاده می شود. هدف از ایجاد آن، تقسیم فضاها، محدودیت در دید، صوت و همچنین عدم تداخل کاربری ها با یکدیگر است.
پارتیشن ها به طور کلی به دو دسته موقت یا دائم بکار گرفته می شوند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. این مزایا یا معایب در نوع عملکرد و فضای مورد استفاده بسیار حائز اهمیت است به نوعی که مکان مورد استفاده مشخص کننده مزایا یا معایب آن نوع پارتیشن در آن فضا است. در ادامه ما از آنها با نام تقسیم کننده داخلی نیز یاد میکنیم.
فهرست مطالب
انواع پارتیشن بر حسب کاربری
یکی از مهم ترین قسمت ها برای انتخاب نوع پارتیشن، کاربری و فضای مورد استفاده آن است. کاربری ها میتوانند مشخص نمایند که در این فضا از کدام متریال، فرم و چه نوع چیدمانی میتوان استفاده نمود.
سوا از اینکه تقسیم کننده های داخلی نقش جدا کننده را دارند بسیاری از کاربری ها عملکردهای دیگری را دنبال میکنند. پس از عملکرد اصلی الویت بعدی آنها شفافیت و بخشی دیگر با زیبایی و جذابیت بصری است. در زیر سه دسته اصلی استفاده کننده از تقسیم کننده ها را مشاهده میکنیم:
- اداری
- مسکونی
- فضاهای عمومی
پارتیشن اداری
یکی از مهم ترین و پر مصرف ترین کاربری های اداری است. در این نوع کاربری ها استفاده از دید مستقیم و استفاده از حداکثر نور مفید برای عدم ایجاد خستگی و افزایش فعالیت مستمر بسیار حائز اهمیت است. در تقسیم بندی بندی فضاهای اداری یکی از مهم ترین بخش ها ایجاد شفافیت برای عدم تنش و اضطراب است که همواره در فضاهای اداری وجود داشته و دارد.
از متریال های پیشنهادی در فضاهای اداری استفاده از تقسیم کننده های شیشه ای همراه با فریم های چوبی یا آلومینیومی است. وجود شیشه در فضاهای اداری باعث افزایش دید و افزایش عمق نفود نور به فضا شده و کمک شایانی در بهبود فضا در کاربری های اداری می نمایند.
پارتیشن مسکونی
از آنجایی که خانه فضای شخصی و خصوصی است در فضاهای مسکونی ایجاد محدودیت دید و صدا برای تقسیم فضاهای خانه کمتر از فضاهای اداری دارای اهمیت است. به طور مثال از این نوع تقسیم کننده های داخلی برای تقسیم فضای پذیرایی و تبدیل بخشی از آن به فضای نشمین میتوان استفاده نمود ولی این تقسیم فضا باید در خانه نقش موثر تری داشته باشد و صرفا به تقسیم فضا اکتفا نکرد.
از این رو در فضاهای مسکونی این تقسیم فضا همراه با جلوه های دکوراتیو است که علاوه بر آن نقش کاربردی هم میتواند داشته باشد. آنها میتوانند از چوب و فلز باشند که به صورت ترکیبی و یا تک متریال در منازل مسکونی مورد استفاده قرار بگیرند.
پارتیشن فضاهای عمومی
استفاده از تقسیم کننده ها در مکان های عمومی یک امر طبیعی است. این مکان ها بواسطه خدماتی که ارایه می دهند میتوانند با ایجاد فضاهای جدا کننده قسمت های خصوصی برای کاربران خود داشته باشند. بخشی از کاربری های ریز فضاهای عمومی همچون رستوران ها، کافه ها و سایر فضاهای اشتراکی دیگر هستند که ایجاد تقسیم کننده ها برای آنها واجب و ضروری است.
در این گونه فضاها نسبت به عملکرد و خواسته های کاربران استفاده از متریال ها متفاوت است. در فضایی همچون کافه میتوان با یه پوسته سبک دکوراتیو با عملکرد یا بدون عملکرد فضاها را تقسیم نمود اما در فضاهای دیگر ممکن است وجه عملکردی بیشتر از ظاهر دکوراتیو به چشم بیاید.
انواع پارتیشن از نظر عملکرد
همانطور که گفته شد آنها به طور کلی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند. این دسته بندی میتواند نسبت به محل قرار گیری و کاربری متفاوت باشد. به طور مثال در کاربری هایی که فضاهای آن منعطف و قابل تغییر هستند استفاده از پارتیشن ثابت معظلی در آن فضا خواهد بود از این رو انتخاب پارتیشن متحرک میتواند گزینه مناسب تری به حساب بیاید.
پارتیشن ثابت
در این نوع تقسیم کننده اجزا و ساختار به صورت فیکس و با اتصالات دائمی در محل خود نصب و اجرا میگردند که در صورت نیاز به جابجایی نیروی متخصص برای باز و بسته کردن آن باید حضور داشته باشد. اتصالات در این نوع تقسیم کننده در کف و سقف ها وجود دارند و بسته به نوع طرح مخفی یا دیده می شوند.
از مزایای آن میتوان به عدم امکان سقوط در مواقع برخورد اجسام و یا زلزله بواسطه اتصالات دائمی اشاره نمود. اما معایب آن شامل هزینه به نسبت بالاتر از پارتیشن متحرک، وجود نیروی متخصص و همچنین سنگینی آن نسبت به پارتیشن متحرک یاد کرد.
متریال یا مصالح تقسیم کننده های ثابت معمولا از نوع آلومینیومی هستند و نقش سازه ای برای آن ایفا میکنند. فضاهای پر کننده این سازه ها معمولا ورق های ام دی اف یا چوب هستند.
پارتیشن متحرک
پارتیشن های متحرک یکی از پر مصرف ترین تقسیم کننده های داخلی هستند. این نوع تقسیم کننده خود دارای دو نوع است که یکی از آنها در ریل و اتصالات جا به جا شونده قرار میگیرد و دیگری به صورت انفرادی و بدون اتصالات است. پارتیشن های متحرک همراه با اتصالات همچون پارتیشن های ثابت بوده و همه ویژگی های آنها را به دنبال دارند اما تنها تفاوتی که میان آنها وجود دارد قابل جابجای بودن آنهاست آن هم در فضای محدودی که به آن دسترسی داده شده است.
در پارتیشن های متحرک بدون اتصالات عدم نیاز به وجود نیروی متخصص برای نصب و همچنین قابلیت جابجایی راحت، آنان را به پر استقبال ترین تقسیم کننده های روز تبدیل کرده است. یکی دیگر از مهمترین مزیت آنها همانطور که در بالا گفته شده است هزینه پایین تر نسبت به پارتیشن های ثابت است که این امر در فضاهای کوچک و موقت بسیار پر کاربرد است. اما معایب آنها شامل: امکان سقوط، تنوع کم و عدم ایجاد مانع صدا در برابر صوت اشاره کرد.
مزایای استفاده از پارتیشن نسبت به دیوار
- وزن سبک تر
- قابلیت بازیافت و استفاده مجدد
- سرعت اجرا بسیار بالاتر
- جمع آوری راحت
- هزینه پایین تر
- تنوع بالا
- اتصال بهتر
آیا پارتیشن داخلی فقط تقسیم کننده فضا است؟
تقسیم فضا یکی از کارکردهای ابتدایی و مقدماتی است. تقسیم فضا بهتر است همراه با جلوگیری از دید و نور مزاحم به همراه ایجاد دید و نور مناسب باشد. اینکه صرفا فضای مدنظر ما با یک تقسیم شونده داخلی جدا از هم شود مناسب نیست. این تقسیم شوندگی علاوه بر موارد ذکر شده نیز باید دارای زیبایی بصری به همراه یکپارچگی در فضا باشد.
انواع پارتیشن بر حسب متریال
پارتیشن ها نیز دارای متریال های مختلفی هستند که هر کدام میتوانند نسبت به فضای مورد استفاده انتخاب شوند. انواع متریال های تقسیم کننده شامل موارد زیر میباشد:
- چوبی
- MDF
- PVC
- شیشه ای
- آلومینیومی
- شیشه و آلومینیوم
پارتیشن چوبی
در فضاهایی که زیبایی همچون عملکرد در آنها دارای اهمیت است از این نوع تقسیم کننده ها استفاده میشود. فضاهایی همچون خانه های مسکونی یا ویلایی بواسطه ظاهر جذاب و شناخته شده چوب میتوانند از این نوع متریال استفاده کنند.
البته متریال های دیگری هستند که ظاهر آن چوب اما در باطن مغزه آنها پی وی سی یا ام دی اف هستند که ساختار آنها با چوب متفاوت و هزینه آنها کمتر از چوب طبیعی است. این ساختار غیر چوبی باعث مزایای برتری شده که از جمله میتوان به نگهداری و نظافت آن اشاره نمود که نسبت به چوب طبیعی راحت تر است.
پارتیشن MDF
ام دی اف ها که بیشتر در کابیت ها، میز ها و کمد ها استفاده میشوند در اینجا به عنوان پوسته های جدا کننده فضاها بکار گرفته می شوند. این صفحات ام دی اف به وسیله پروفیل های آلومینیومی که نقش سازه ای دارند کلاف می شوند و در طرح ها و رنگ های مختلفی قابل اجرا هستند. از این صفحات معمولا در دفاتر اداری، تجاری و فضاهای از این قبیل بیشتر استفاده می شود.
پارتیشن PVC
پی وی سی ها همچون محصولات ام دی اف ورق هایی هستند که در رنگ بندی و ضخامت های مختلفی وجود دارند. ورق های پی وی سی همانند درب و پنجره های UPVC از نوعی پلاستیک خاص فشرده شده ای ساخته شدند و دارای خواصی همچون ضد آب و ضد خش بودن هستند که این مزایا در ورق های ام دی اف لحاظ نشده است.
پارتیشن شیشه ای
این نوع تشکیل یافته از شیشه های مات یا شفافی است که با توجه به موقعیت قرار گیری میتوان ساختار و نوع شفافیت و مات بودن آن را مشخص کرد. این دسته دارای شیشه های بدون پروفیل یا کم پروفیل هستند که به آنها فریم لس می گویند. این پارتیشن هیچگونه اتصال فلزی و سازه ای قابل رویتی نداشته و صرفا شیشه های آن مشاهده می شود.
پارتیشن آلومینیومی
معمولا آلومینیوم را همه ما در صنایع درب و پنجره های آلومینیومی می شناسیم اما این مدل دارای سازه های آلومینیوم همراه با صفحات آلومینیومی هستند که بیشترین استفاده را در دفاتر و ادارات به خود اختصاص می دهند. مزایای آن ضد آب بودن و مقاومت بالا به واسطه ضد زنگ بودن و مقاومت بالای آلومینیوم است. دیگر مزیت آن نیز قابل بازیافت بودن تمامی اجزای آن است که در گذشت زمان و برگشت هزینه اثر مستقیمی دارد.
پارتیشن شیشه و آلومینیوم
ترکیب شیشه با آلومینیوم همیشه دارای جذابیت و شیفتگی خاصی بوده است. این ترکیب در بناهای مدرن و اداری نیز به وفور رویت می شود که در اماکن اداری و رسمی بسیار زیبا و جذاب بوده و فضاها را به نوعی خاص جلوه می نماید. از مزیت های آن میتوان به سبکی، استحکام بالا و اتصالات سریع می باشد که به نوعی خود را از سایر متمایز می کند.آنها در برابر رطوبت و ضربه نیز بسیار مقاوم هستند.
انواع پارتیشن بر حسب طراحی
تقسیم کننده ها جدا از متریال نیاز به طراحی دارند که در عملکرد، زیبایی و همچنین دید و تهویه اثر مستقیمی دارد. پارتیشن ها میتوانند بسته به نوع طراحی از متریال های یاد شده در بالا به صورت تک متریال یا تلفیق متریال ساخته شوند. انواع آنها بر حسب طراحی شامل موارد زیر می باشد:
- صلب
- سقفی
- کوتاه
- مشبک
- شلفی
- نرده ای
- سبز
- آبی
پارتیشن صلب
این نوع به صورت یکجا و سرتاسری فضاهای مختلف را تقسیم می کند و فضایی برای ارتباط با بخش تقسیم شده نمی گذارد. از آن بیشتر در فضاهای اداری استفاده می شود که به واسطه عدم انتقال صوت و همچنین هوا در فضاهای مدیریتی و اتاق جلسات بیشترین کاربرد را دارد.
پارتیشن سقفی
از اجزا مختلف یا یکسان به صورت آویزان از سقف استفاده میشوند. آنها معمولا بر عکس پارتیشن صلب که کاملا به فضای طرفین خود ارتباط دارند هستند. در تقسیم کننده سقفی معمولا دید به صورت نیمه محدود بوده و هدف آن صرفا تفکیک کامل فضا نیست.
پارتیشن کوتاه
اتصال آن بر عکس تقسیم کننده های سقفی بوده و از کف اتصال داده می شوند و تا نصف ارتفاع یا کمتر امتداد می یابند. پارتیشن های کوتاه معمولا بدون در نظر گرفتن حائل دید و عایق صوت و هوا طراحی و اجرا می شوند. اپن آشپزخانه به نوعی تقسیم کننده کوتاه محسوب می شود که تفکیک کننده فضای آشپزخانه با فضای پذیرایی است.
پارتیشن مشبک
این نوع تقسیم کننده به طور کل از دو نوع معرق و ورق های لیزر برش تشکیل یافته است که هر دو آنها ایجاد محدودیت دید و صوت به صورت غیر صلب میکنند. از مزیت های این نوع پارتیشن تنوع در طرح و شکل دلخواه حتی طراح های مدنظر کارفرما است.
پارتیشن شلفی
باکس ها یا شلف هایی هستند مربعی یا مستطیلی شکل که همگی آنها توسط عناصر مختلفی از پایین تا نزدیک به سقف امتداد یافته اند. این نوع پارتیشن به واسطه فضاهای عملکردی روی پارتیشن محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. محدودیت دید و صدا در این پارتیشن به صورت کم است.
پارتیشن نرده ای
این نوع تقسیم کننده از الوارهای چوب یا ورق های ام دی اف یا سایر متریال ها به صورت نواری در کنار هم تشکیل شده است. نوارها به صورت یکی در میان اجرا شده که همچون پارتیشن های مشبک یا شلفی ایجاد محدودیت دید و صوت کمی دارند.
پارتیشن سبز
در این نوع از گیاهان مصنوعی یا طبیعی که در فضای داخلی ایجاد محدودیت دید و صوت می کنند استفاده میشود. به واسطه نگهداری سخت و رسیدگی زیاد معمولا بیشتر در این تقسیم کننده ها از گیاهان مصنوعی استفاده می شود. گیاهان مورد استفاده در این نوع تقسیم کننده از قبیل چمن مصنوعی،شبدر مصنوعی و پیچک ها هستند.
پارتیشن آبی
پرده ای از جنس آب که از بالا توسط یک نازل به پایین به صورت صفحه مانند ریزش میکنند و با این ریزش ایجاد تفکیک فضا می کنند. استفاده از این نوع پارتیشن تمهیداتی همچون مکان ریزش آب، مخزن و شرایط صوتی ریزش آب را می طلبد.
انواع پارتیشن بر حسب ساختار
معمولا تقسیم کننده هایی که دارای شیشه هستند به دو دسته تک جداره و دو جداره تقسیم میشوند. هر کدام از این دسته بندی مزایا و معایبی دارند که میتوانند به ما در انتخاب بهتر کمک شایانی کنند.
پارتیشن های تک جداره
این تقسیم کننده ها وزن کمتر و هزینه پایین تری نسبت به تقسیم کننده های دو جداره دارند و عرض مقاطع آنها به نسبت کمتر و ضعیف تر از دو جداره ها است. از این رو یراق ها و امکاناتی همچون پرده را نمیتوان بر روی آن نصب نمود که این امر محدودیت ایجاد می نماید. علیرغم مزایا و معایب گفته شده به واسطه تک جداره بودن عایق کمتری در برابر صوت و حرارت نیز می باشد.
پارتیشن های دو جداره
مقاطع این نوع از تقسیم کننده ها قطور تر و همچنین وزن آنها بیشتر از تک جداره ها است. امکان استفاده از پرده در این نوع تقسیم کننده ها وجود دارد و همچنین به واسطه استفاده از شیشه های دو جداره عایق حرارتی و صوتی بهتری نیز نسبت به تک جداره ها هستند. این دو لایه بودن شیشه و استفاده از مقاطع قطور پروفیل آلومینیومی هزینه های بالاتری نسبت به تقسیم کننده های تک جداره ایجاد می کنند.
پارتیشن های مدرن و جدید کدامند؟
تقسیم کننده های آلومینیومی و اف دی اف ها را شاید بتوان گفت که دهه ها در بازار ایران هستند. این پارتیشن ها معمولا در ادارات بسیار استفاده میشدند و دیگر تقریبا کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. تقسیم کننده های شیشه ای و آلومینیوم به همراه شیشه از جمله پارتیشن هایی هستند که در سالهای اخیر بسیار باب شده اند. این دو نوع تقسیم کننده ها به واسطه ظاهر امروزی و جلوه بهتری که دارند بیشتر مورد استقبال هستند.
آنها نیز مزایا و زیبایی بیشتری نسبت به تقسیم کننده های قدیمی یاد شده دارند. تقسیم کننده های چوبی نیز از گذشته بوده اند و امروز به نوعی کاربردی تر و همگام به خواسته های روز طراحی و ساخته می شوند که این قابلیت باعث استفاده همچنان از آن در بازار ایران شده است.
رنگ بندی پارتیشن
رنگ بندی نقش مهم و تاثیر گذاری پس از عملکرد و در زمره زیبایی برای تقسیم کننده ها دارد. رنگ بندی ها با توجه به انواع پارتیشن متفاوت است به طور مثال در تقسیم کننده های ام دی اف رنگ بندی های بسیار زیادی وجود دارد اما در تقسیم کننده های شیشه ای این رنگ بندی منوط به رنگهای شیشه ها است.
از این رو میتوان گفت تقسیم کننده های دارای ورق های ام دی اف و پی وی سی دارای تعدد و تنوع در رنگ بوده و تقسیم کننده های شیشه ای رنگ بندی آن در رنگ شیشه های رنگی و طرح دار خلاصه میشود. تقسیم کننده های آلومینیومی نیز در رنگ های پودری یا آنادایز دارای تنوع هستند که بیشتر تناژ رنگ در این نوع تقسیم کننده ها رنگ مشکی می باشد که هم به صورت پودری و هم آنادایز قابل اجرا است.
وزن پارتیشن
همانطور که در بالا گفته شد وزن کم تقسیم کننده ها نسبت به دیوار یکی از مزایای آن است اما در بین آنها نیز اختلاف هایی بر اساس وزن تمام شده وجود دارد که آن نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است. انواع تقسیم کننده بر اساس وزن، آلومینیومی، پی وی سی، ام دی اف، چوبی، شیشه ای و در نهایت شیشه و آلومینیوم پارتیشن های هستند که از وزن سبک تا وزن سنگین دسته بندی شده اند.
انتخاب صحیح پارتیشن
انتخاب نسبت به کاربری و نوع چیدمان فضا بسیار دارای اهمیت است به نوعی که تقسیم کننده هر کدام از فضاها را در فضای دیگری بگذاریم عدم کارایی و تناقض نسبت به فضا در آن به وفور دیده میشود. این تناقض در رنگ، فرم، نوع تقسیم کننده(متحرک یا ثابت) و همچنین عملکرد مطرح است.
کارشناسان دیبا نما نسبت به کاربری فضای تقسیم شونده و همچنین سایر پارامترهای دیگر بهترین گزینه را برای تقسیم سازی فضا به کارفرمایان محترم ارائه می دهد. این ارائه همراه با نوع متریال، نوع بازشو و همچنین دید تقسیم کننده از سایر فضاهای مجاور مطرح است.
قیمت پارتیشن
قیمت پارتیشن منوط به نظر کارفرما و همچنین نوع طرح است که در برآورد قیمت اثر مستقیمی دارد. به طور مثال تقسیم کننده های شیشه ای بواسطه نداشتن پروفیل های آلومینیومی دارای پایین ترین قیمت نسبت به سایر تقسیم کننده ها است و سپس به ترتیب پارتیشن های پی وی سی، ام دی اف و آلومینیوم و شیشه ای هزینه های بالاتری دارند.
برای اطلاع از هزینه های پارتیشن شما میتوانید با تماس با کارشناسان دیبا نما و اعلام کاربری فضا، متراژ و نوع طرح دلخواه از قیمت برآورد شده آن به صورت پیش فاکتور رسمی اطلاع یابید.