دیبا نما

3 مدل مختلف شیشه لمینت و انواع طلق لمینت

یکی از پر مصرف ترین مصالح و متریال ها در زندگی روزمره ما شیشه ها هستند، آنها در فضاهای داخل و خارج محل زندگی ما وجود دارند و تقریبا کسی نیست که در طول روز با آنها سروکار نداشته باشد. از آنها در صنایع مختلفی مانند خودرو سازی و ساختمان به وفور استفاده می شود که یکی از این بخش های پر مصرف آن نماها و همچنین درب و پنجره ها هستند.

آنها بواسطه عبور نور و امکان دید داخل به خارج و خارج به داخل یکی از بهترین مصالح برای فضاهای روزمره ما هستند اما همیشه سوالاتی از قبیل، شیشه ها چند دسته هستند و چه تفاوت هایی با هم دارند؟ همیشه در ذهن ما مطرح است. شیشه های ساختمانی به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند که ساختار، نوع جداره و همچنین شفافیت دسته بندی آنها را مشخص می کند که در ادامه به آنها می پردازیم.

شیشه لمینت

فهرست مطالب

انواع شیشه ساختمانی

شیشه ها به نقل از منابع تاریخی از 3600 سال پیش در زندگی انسان ها وجود داشتند که بخش عمده ای از آنها امروزه در ساختمان سازی ها استفاده می شوند. شیشه ها در ساختمان از نوع ابتدایی خود که شیشه ساده نام دارند تا نوع دو جداره که شیشه لمینت نام دارد بکار گرفته می شوند.

از نظر ساختار و نحوه ساخت شیشه های ساختمانی به چند دسته شیشه ساده، شیشه سکوریت و شیشه سکوریت لمینت یا همان شیشه لمینت تقسیم می شوند. شیشه های ساده در گذشته بسیار پر مصرف بودند و نسل بعدی آنها شیشه های سکوریت هستند که طی فرآیندی عمل سکوریت آنها در کوره ها انجام می شود.

هر کدام از این نوع شیشه ها میتوانند در صورت استفاده در کنار هم دوجداره یا سه جداره بشوند. این جداره دار شدن می تواند به وسیله اسپیسر یا طلق ها انجام بگیرد که شیشه های سکوریت لمینت از دسته دو جداره با طلق به حساب می آیند. آنها بر روی درب و پنجره های یو پی وی سی و یا درب و پنجره های آلومینیوم بیشترین استفاده را دارند.

شیشه لمینت چیست؟

 شیشه سکوریت لمینت یا شیشه لمینت تشکیل یافته از دو لایه شیشه در طرفین به همراه طلق PVB یا SGP در وسط است که در زمان شکست تکه های قابل ریزش شیشه را به خود می چسباند و مانع افتادن آنها از ارتفاع و در نتیجه خسارات مالی و جانی به دیگران می شود.

این طلق های مخصوص طی فرآیند خاصی در کارخانه میان شیشه ها قرار گرفته و به کوره انتقال داده می شوند که با عبور از کوره طلق های قرار گرفته میان شیشه ها همانند چسب عمل کرده و دو لایه شیشه را در کنار هم نگه میدارد.

انواع شیشه لمینت

این نوع شیشه یکی از روش های شیشه دوجداره بوده و روش های دیگری همچون شیشه دوجداره با اسپسیر نیز وجود دارد که ما در این مقاله فقط به شیشه لمینت می پردازیم.

مزایای شیشه لمینت

  • مقاومت بیشتر شیشه در برابر ضربه
  • ایمنی پنج ستاره
  • مقاومت حرارتی بالاتر
  • مقاومت صوتی بالاتر
  • عدم نیاز به گاز(برعکس شیشه با اسپیسر)
  • عدم شبنم در میان شیشه(برعکس شیشه با اسپیسر)
  • عدم عبور اشعه های فرابفش(Uv)

انواع طلق شیشه لمینت

 طلق های لمینیت از نظر ساختاری سه نوع هستند لمینت با رزین، طلق های پلی وینیل بوتیرال یا PVB و همچنین طلق های سنتری گلس پروداکتس یا SGP که نوع دیگری از لمینت ها هستند و مزایا آنها بهتر و متفاوت تر از PVB ها و رزین است. هر یک از ساختار های نام برده شده از نظر کیفیت متفاوت اند و در بازار برندهای ساخت چین، ترکیه و آلمان وجود دارند که کیفیت آنها از کم به زیاد افزایش پیدا می کند.

لمینت با رزین

بدترین نوع شیشه های لمینت توسط رزین ها ساخته می شوند، آنها که به صورت مایع و شفاف هستند که در مابین دو شیشه ریخته و سپس توسط دستگاه خشک می شوند. به طور کل شیشه های لمینت با رزین برای استفاده در ساختمان و کاربری های دیگر توصیه نمی شود.

بسیاری از مجموعه ها بدلیل قیمت پایین شیشه لمینت شده با رزین معمولا این نوع شیشه لمینت را به عنوان شیشه های لمینت با طلق به مشتریان خود می دهند که این امری ناپسند است. شیشه های لمینت شده با رزین در ظاهر هیچگونه تفاوتی با شیشه لمینت طلق نداشته اما به دلیل کیفیت پایین تر پس از مدتی تغییر رنگ داده و زرد رنگ می شوند.

شیشه لمینت با رزین

همچنین شیشه های لمینت شده با رزین در صورت شکستن همانند شیشه های لمینت شده با طلق عمل نمیکنند و چسبندگی و استحکام کافی برای نگه داشتن شیشه های خرد شده را ندارند و باعث ریزش شیشه ها بر روی افراد می شوند.

طلق PVB

این طلق قبل از ورود به کوره همانند کاغذ میان شیشه ها گذاشته می شود که پس از کوره به صورت شفاف در می آید. طلق های PVB از نظر دسته بندی به دو دسته تقسیم می شوند.

شیشه لمینت با طلق pvb

طلق های 1.5 میلیمتر: طلق های این دسته دارای ضخامت کمتری بوده و مناسب شیشه های کوچک و متوسط از نظر ضخامت شیشه و ابعاد است. این نوع طلق از نظر قیمت پایین تر از طلق 1.75 میلیمتر است.

طلق 1.75 میلیمتر: شیشه هایی که از این نوع طلق استفاده می کنند معمولا شیشه های دارای ضخامت بالا و ابعاد بزرگ و یا اور سایز هستند که به واسطه وزن سنگین شیشه در زمان برخورد جسم با شیشه و شکست باید قوی تر باشند تا شیشه ها را در جای خود روی طلق خود نگه دارند.

طلق SGP

این طلق بسیار با کیفیت تر و مقاومت تر از طلق های PVB است و شافیت آن نیز چندین برابر این نوع طلق ها است. این نوع طلق ها دارای ضخامت های بالاتر از PVB ها هستند که از ضخامت 1.52 تا 2.28 میلی متر در بازار وجود دارند که همانند طلق PVB هر چه ضخامت شان افزایش پیدا کند مقاومت و استحکام طلق و همچنین شیشه در برابر فشار و ضربات احتمالی بیشتر می شود. از این رو در مکان های حساس و همچنین دارای شیشه با ضخامت های بالا بهتر است از این نوع طلق استفاده شود.

شیشه لمینت با طلق sgp

تفاوت طلق PVB با SGP چیست؟

به طور کلی هدف از ساخت طلق ها عدم ریزش شیشه پس از شکست بوده اما در زمان شکست هر کدام از این دو نوع طلق رفتار متفاوتی دارند که این امر باعث تمایز آنها شده است. از نظر دید چشمی هر دو آنها به یک شکل و فرم هستند ولی در زمان شکست طلق های  PVB به طور لول خم شده و شاید از محل نصب خود به پایین خمیدگی داشته باشند اما طلق های SGP در زمان شکست شیشه، سازه شیشه را حفظ کرده و به طرفین خم و کج نمی شود و احتمال جدا شدگی و سقوط شیشه را به طور کامل از بین می برند.

 طلق های SGP به واسطه مقاومت و استحکام بالا در اثر ضربه نسبت به طلق های PVB بهتر هستند. این طلق ها بسیار شفاف تر از رقیب خود هستند که این امر در شیشه های سوپر کلیر دارای اهمیت است.

ساختار شیشه در شیشه لمینت

همانطور که گفته شد شیشه لمینت از دو بخش شیشه و طلق تشکیل شده است. شیشه های مورد استفاده که طلق ها در میان آنها گذاشته می شوند معمولا شیشه های سکوریت هستند که یکبار در کارخانه برای سکوریت شدن به کوره رفته و یکبار دیگر برای پیوند طلق به شیشه داخل کوره می روند. آنها در ضخامت های 4 میل به بالا به صورت جفت هستند که البته در شیشه های لمینت شیشه ها می توانند با ضخامت های متنوع دیگری باشند به گونه ای که در یک طرف شیشه ضخامت بالاتری نسبت به طرف دیگر باشد.

شفافیت شیشه در شیشه لمینت

همانطور که گفته شد شیشه های استفاده شده در شیشه لمینت تمامی سکوریت هستند اما شیشه ها علاوه بر نوع ساختار سکوریت خود دارای کیفیت های متفاوتی از نظر ظاهری اند. تمامی شیشه های تولید شده در هر کجای دنیا بر اساس معیار دیگری که نوع شفافیت آن است به چهار دسته تقسیم می شوند.

شیشه فلوت

این نوع شیشه از پر مصرف ترین و ارزان ترین شیشه ها در این دسته بندی است. بواسطه ناخالصی زیاد و همچنین دارای ته رنگ سبز به شیشه سبز معروف است. آنها معمولا خام و بدون سکوریت مورد استفاده قرار میگیرند که در صورت شکستن دارای تکه های تیز و برنده هستند.

شیشه فلوت

شیشه کلیر

شیشه کلیر یک مرحله از شیشه فلوت بالاتر بوده و ته رنگ سبز آبی شیشه های فلوت را ندارد اما همچنان شفافیت و وضوح کاملی ندارد. از نظر قیمت این شیشه های کلیر اختلاف کمی با شیشه های فلوت دارند.

شیشه کلیر

شیشه سوپر کلیر

بواسطه شفافیت بی نهایت و خالص بودن طرفداران خود را دارد. برعکس شیشه های فلوت شیشه های سوپر کلیر بدون هیچ گونه رنگی بوده و کاملا شفاف هستند از این رو قیمت آنها با شیشه های دیگر از جمله فلوت و کلیر همیشه قدری بالاتر است.

شیشه سوپر کلیر

شیشه وین وایت

این شیشه که با افتخار ساخت ایران است رقیب سرسختی برای سایر شیشه ها از جمله شیشه های بلژیکی و چینی است. در ترکیبات ساخت آن از سرب استفاده شده و به صورت کاملا بی رنگ همانند شیشه سوپر کلیر است. این شیشه از روبرو همانند تکه ای از یخ صیقل خورده که دارای شفافیت بی نهایت است دیده می شود.

شیشه کریستال

شیشه های لمینت در کجا استفاده می شوند؟

در حالی که بخشی از کاربری ها از این نوع شیشه ها برای عدم ریزش در زمان شکست استفاده می کنند بخش دیگری وجود دارند که برای ایمنی و امنیت بدنبال استفاده از آن هستند.

اما به طور کل در مکان هایی که قرار است از شیشه استفاده شود و افراد امکان عبور و مرور از زیر آنها را دارند حتما باید از شیشه های لمینت به جای شیشه های سکوریت یا شیشه های ساده استفاده شود تا کمترین آسیب و خطر را برای افراد داشته باشد. در زیر فضاهایی که از شیشه لمینت استفاده می کنند نام برده شده است.

نماهای شیشه ای(کرتین وال،اسپایدر،...)

در نماهای شیشه ای معمولا شیشه های بزرگ و مشرف به معابر زیادی وجود دارند که از این رو استفاده از شیشه های لمینت بسیار واجب و ضروری است. ضربه های احتمالی و یا حتی سایر اتفاقات دیگر ممکن است شیشه ها خرد کند و در نبود لمینت امکان سقوط شیشه بر روی عابرین را افزایش دهد و حتی منجر به خسارات جانی نیز بشود. بحث دیگر این نوع شیشه در نماهای شیشه ای عایق حرارتی خوب نسبت به سایر شیشه های دیگر است. نماهای شیشه ای غالبا شامل نماهای کرتین وال و نماهای اسپایدر می شود.

کرتین وال

نرده های شیشه ای(هندریل شیشه ای)

نرده ها معمولا در مکان هایی که احتمال سقوط افراد وجود دارند نصب می شوند حال در بسیاری از مکان های تجاری دور نورگیر ها از شیشه بجای نرده استفاده کردند که امنیت افراد در طبقات پایین منوط به نوع ساختار این نوع شیشه ها است. مجموعه هایی هستند که از شیشه های سکوریت یا ساده در نرده های شیشه ای استفاده می کنند که این امر بسیار اشتباه و خطر آفرین است. شیشه های لمینت در این فضاها از نوع SGP پیشنهاد می شود تا در زمان شکست بر روی افراد نریخته و به طور کل مانع سقوط آنها از ارتفاع شود.

هندریل شیشه ای

پل های شیشه ای

در بسیاری از مکان ها امروزه از پل های شیشه ای برای ارتباط بین دو فضا استفاده می کنند که این پل ها باید همگی از شیشه های بسیار مقاوم باشند که در زمان شکست و برخورد، سقوطی رخ ندهد. در این پل ها از شیشه های لمینت ترجیحا با طلق هایSGP  پیشنهاد می شود.

پل شیشه ای

استخر های شیشه ای

از آنجا که استخر های شیشه ای به صورت کنسول بوده و احتساب فشار آب به پایین امری مهم به حساب می آید در صورت لحاظ نکردن این شرایط شکست شیشه و سقوط افراد به صورت 100% اتفاق خواهد افتاد. در این مکان ها استفاده از شیشه های لمینت پیشنهاد می شود که بهتر از نوع مقاومت تر از  PVB ها که شیشه های لمینت SGP هستند استفاده شود.

استخر شیشه ای

کابین دوش ها

فضاهای شیشه ای که در آنها استحمام صورت میگیرد ممکن است بر اثر ضربه و برخورد دچار شکستی و ریزش شوند آن هم در فضایی که حائل یا لباسی برتن افراد برای جلوگیری و حفاظت وجود ندارد. بدترین اشتباه استفاده از شیشه ساده و سپس شیشیه سکوریت عادی است که این امر امکان آسیب جانی به افراد را میزند و بهتر است در این فضاها که میزان رسیک و خطر پذیری آنها بالاست از شیشه های لمینت استفاده شود. شیشه های لمینت این فضاها به دلیل نبود ارتفاع میتواند طلق PVB باشد.

کابین دوش

موزه ها و طلا فروشی ها

در این نوع کاربری مساله سقوط در میان نبوده و بلکه جان و مال افراد حاظر در این اماکن مطرح است. شیشه های ضد گلوله دارای طلق های مخصوص هستند که جلوی اثرات و نفوذ گلوله و نیروهای حاصل از ضربه را می گیرند. شیشه های لمینت نیز عملکرد شبیه شیشه ضد گلوله دارند و میتوانند جلوگیری از سرقت اماکن کنند.

هدف از استفاده آنها در این نوع کاربری جلوگیری از سقوط نبوده بلکه جلوگیری از عبور اجسام و افراد از شیشه بوده است. از آنجایی که شیشه های مغازه هایی همچون طلا فروشی ویترین به حساب آمده و باید نهایت وضوح و همچنین نهایت امنیت را داشته باشند میتوان بر روی شیشه های لمینت SGP اتکا کرد و آن را جایگزین شیشه لمینت  PVB که مقاومت کمتر و شفافیت کمتر دارند کرد.

شیشه سکوریت لمینت

درب و پنجره های مشرف به معبر

آنها معمولا در نماها یا مکان هایی که امکان شکست شیشه و به همراه آن ریزش شیشه را دارند نصب شده اند. در درب و پنجره های یو پی وی سی که اتصالات آنها بسیار ضعیف تر از درب و پنجره های آلومینیومی است امکان در آمدن و جابجایی شیشه و در پی آن شکست شیشه وجود دارد کما اینکه ضربه نیز امکان شکست را به خودی خود می دهد. در این صورت به جهت حفظ جان و مال افراد از شیشه ای لمینت استفاده می شود تا پس از شکست آسیبی وارد ننماید.

درب و پنجره دوجداره

نکات مهم در شیشه لمینت

چند نکته مهم و فنی وجود دارد که در تهیه شیشه لمینت باید به آنها دقت شود تا مشکل و ایرادی در حین نصب و پس از نصب در گذز زمان ایجاد نشود. اینکه شیشه ها رزین هستند یا دویدگی دارند یا مسائل دیگر بزرگترین نکات برای این نوع شیشه ها به حساب می آیند.

مشاوره، طراحی، اجرا

جهت دریافت مشاوره شیشه های لمینت می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.

دودیدگی شیشه لمینت

شیشه های لمینت اگر در زمان ساخت بر روی هم به صورت صحیح و کاملا لب به لب قرار نگرفته باشند در کوره به هم چسبیده شده و دودیدگی ایجاد می شود که این امر بزرگترین مشکل در شیشه های لمینت شمرده می شود. این اصطلاحا دویدگی در زمان نصب شیشه برروی فریم باعث مشکلاتی خواهد شد که شما را کاملا به دردسر می اندازد پس از این رو همیشه زمان تحویل شیشه به این نکته کاملا توجه بفرمائید.

دویدگی شیشه

حباب در شیشه لمینت

در بعضی از شیشه های لمینت در قسمت طلق و شیشه حباب هایی دیده می شود که علاوه بر ظاهر زشت و نامناسب نشان دهنده عدم اتصال صحیح شیشه به طلق است که این حباب ها مانع دید واضح و شفاف نیز می شوند.

حباب شیشه لمینت

روش تشخیص شیشه های لمینت شده با رزین

همانطور که گفتیم شیشه لمینت با رزین بسیار بی کیفیت بوده و تغییر رنگ در سال های بعدی خواهد داشت اما روشی برای چکاب شیشه های لمینت وجود دارد که نشان دهنده استفاده از طلق یا رزین در درون آنها است.

تشخیص شیشه لمینت رزینی

در این روش در گوشه شیشه های لمینت که نشان دهنده اتصال دو شیشه به هم هستند در صورت دیده شدن تکه هایی از ورق نازک در لبه ها که به صورت اضافی از شیشه دوجداره لمینت بیرون زده اند یعنی شیشه لمینت با طلق ساخته شده است اما اگر در لبه شیشه چیزی مانند چسب دیده شود نشان دهنده استفاده از رزین می باشد.

مشاوره و طراحی

جهت دریافت مشاوره "شیشه سکوریت لمینت " می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.

قیمت شیشه لمینت

عوامل مهمی در قیمت گذاری شیشه های لمینت تاثیر گذارند که شامل ابعاد شیشه لمینت، نوع طلق استفاده شده و همچنین ضخامت طلق و تعداد لایه های آن است که دارای اهمیت است. اما به طور کلی شیشه های لمینت با رزین ارزان تر و سپس شیشه های لمینت  PVB و SGP گران تر هستند. شما میتوانید جهت مشاوره رایگان در زمینه شیشه های لمینت با کارشناسان دیبا نما تماس گرفته و مشاوره های لازم و رایگان را دریافت نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *