دیبا نما

نمای فلزی ساختمان 1402 | راهنمای انواع برش ورق

استفاده از فلزات در پوسته ساختمان و ایجاد نمای فلزی ساختمان به لطف پیشرفت صنعت در حوزه ساختمان ایجاد شده و فلزات آلومینیوم و فولاد از پرکاربردترین این فلزات هستند. نمای فلزی طرح دار یا نمای فلزی مشبک ساخته شده از ورق لیزر برش این امکان را به شما می دهند تا با استفاده از قطعات مختلف ورق در کنار هم بتوانید علاوه بر ایجاد طرح و نمای زیبا و مدرن، حریمی برای کاهش دید مزاحم و کنترل نور آفتاب داشته باشید.

در سالهای اخیر امکان برش ورق فلزات با طرح های مختلف و سفارشی فراهم شده است و سازندگان و طراحان با این امکان توانسته اند طرح های زیبا و خلاقانه ای را برای نما ساختمان ایجاد کنند. در ادامه توضیحات کامل تری را از این سبک متریال در اختیار شما قرار خواهیم داد.

نمای فلزی ساختمان

فهرست مطالب

روش های مختلف برش ورق فلزی

برای برش ورق های فلزی روش های مختلفی وجود دارد مثل روش پلاسما یا هواگاز که ورق با استفاده از مشعل برش داده می شود یا واترجت که توسط فشار بالای آب امکان برش را فراهم می کند و روش برش با اشعه که توسط دستگاه لیزر ورق های با ضخامت کم را با طرح های مختلف با ظرافت بالا برش می دهد.
در نماسازی و دکوراسیون بهتر است برای افزایش دقت و ظرافت کار از روش برش با لیزر یا سی ان سی فلزات استفاده کرد. این نوع برش بسیار دقیق بوده و علاوه بر آن سرعت اجرای بالایی هم دارد و از لحاظ هزینه، زمان و نیروی انسانی مقرون به صرفه تر از سایر روش ها می باشد.

ورق لیزر برش

با لیزر برش چه جنس صفحاتی را با چه ضخامتی می توان برش داد

بسیاری از صفحات فلزی با جنس های مختلف توسط دستگاه لیزر قابلیت برش دارند اما به صورت کلی آلومینیوم با ضخامت 10 میلی متر، ورق گالوانیزه تا ضخامت 10 میلی متر، آهن تا ضخامت 20 میلی متر و استیل تا ضخامت 5 میلی متر را می توان با لیزر به راحتی برش داد.

ورق لیزر برش

مزایای نمای فلزی مشبک

  • امکان اجرای طرح های مختلف در اشکال گوناگون برای نما و توانایی ایجاد طرح های خلاقانه
  • سهولت نصب و اجرای این سبک نما به واسطه اجرای خشک
  • سرعت اجرای بالا به واسطه قطعات مختلف با ابعاد از پیش تعریف شده و وزن پایین
  • امکان تعویض ساده قطعات آسیب دیده
  • تنوع رنگ و امکان رنگ آمیزی ورق های فلزی
  • امکان استفاده مجدد و جابجایی ورق های فلزی بدون آسیب زدن به پوسته نما و تخریب
  • قابلیت بازیافت به جهت متریال فلزی و بازگشت هزینه
  • امکان ایجاد حریم جهت جلوگیری از دید مزاحم
  • امکان کنترل میزان نور عبوری به فضای داخلی
  • مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
  • استحکام،دوام و پایداری بالا به واسطه خاصیت فلزی

انواع نمای فلزی ساختمان

نمای فلزی ساختمان شامل مجموعه‌ای از متریال‌ها، از جمله آلومینیوم، فولاد، برنج و مس ساخته می‌شود. در سالهای اخیر نما ساختمانی دستخوش تغییرات شده و بهینه تر شده اند و تکنولوژی و خلاقیت نیازهای مختلف در حوزه ساختمان را برطرف کرده و متریال ها و شیوه های جدیدی را برای ساخت پوسته ساختمان ارائه کرده است. چندین نوع نمای فلزی ساختمانی وجود دارد، اما در زیر برخی از آنها بیان شده است:

نمای مشبک فلزی

در سالهای اخیر به واسطه سهولت در برش فلزات و ایجاد طرح های مختلف در آن استفاده از ورق های مشبک و طرحدار در نمای فلزی ساختمان به وسیله دستگاه های برش لیزر و یا cnc فلزات رواج بیشتری یافته است. فلزات به واسطه انعطاف بالا، سهولت در اجرا و پایداری و استحکام بالا از قدیم در ساختمان استفاده می شد و امکان برش طرحدار آنها باعث توجه بیشتر طراحان و سازندگان به این متریال در دکوراسیون داخلی و حتی نماسازی شد که به آن نمای مشبک فلزی هم می گویند.

نما مشبک فلزی

نمای فلزی استرچ متال

نمای استرچ متال یا اکسپند متال که بعنوان نمای دوم مورد استفاده قرار می گیرد ساخته شده از صفحات فلزی (آهن، آلومینیوم،استیل و … ) است که در فرآیند تولید برش داده شده و پس از آن تحت کشش قرار می گیرد. برخلاف توری های سیمی که در هم بافته می شوند این صفحات یکپارچه بوده و دارای استحکام بالایی می باشند.
این نوع صفحات توری شکل با ضخامت حداکثر 6 میلیمتر با طول آزاد و چشمه هایی با اندازه 4*6 تا 200*75 میلی متر قابل تولید است.

نما اکسپند متال

نمای فلزی پانچ متال

نمای فلزی پانچ شده که معمولاً به عنوان نمای فلزی سوراخ دار شناخته می شود، نوعی روکش فلزی است که برای نمای ساختمان استفاده می شود. سوراخ‌ها یا منگنه‌ها در فلز یک سطح بافتی و پویا ایجاد می‌کنند که اجازه می‌دهد  امکان تبادل هوا،  عبور نور و حفظ حریم در کنار دید بصری از طریق پوسته فلزی برای ساختمان فراهم شود.

نمای فلزی پانچ شده را می توان از مواد مختلفی از جمله فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، مس، برنج و روی ساخت. سوراخ‌ها می‌توانند در طیف وسیعی از الگوها، شکل‌ها و اندازه‌ها باشند که سطوح مختلف کدورت و حریم دید و زاویه دید بصری را ممکن می‌سازد.

نماهای پانچ فلزی علاوه بر ویژگی های زیبایی شناختی، مزایای عملکردی متعددی نیز دارند. آنها می توانند سایه و محافظت در برابر خورشید ایجاد کنند، افزایش گرما و تابش نور را کاهش دهند و با کاهش نیاز به نور مصنوعی و خنک کننده، کارایی انرژی را افزایش دهند.

کاربرد نماهای فلزی پانچ شده را می توان در طیف گسترده ای از انواع ساختمان ها از جمله تجاری، مسکونی، فرهنگی، سازمانی و حمل و نقل یافت. این پوسته ها اغلب به عنوان یک ویژگی معماری یا برای افزودن جذابیت بصری به نمای ساختمان استفاده می شوند، اما می توانند برای اهداف عملی مانند توری های تهویه یا موانع صوتی نیز استفاده شوند.

نما پانچ متال فلزی

نمای فلزی وایرمش یا مش توری

نمایی بافته شده از تار و پود فلزی که بافتی همچون پارچه دارد و در سطوح منحنی به راحتی قابل اجرا می باشد. این نوع نما در ایران قابلیت تولید نداشته و وارداتی می باشد. به واسطه نوع اجرا و وارداتی بودن این متریال اجرای آن هزینه بالایی برای پروژه نسبت به سایر روش های نمای فلزی ساختمان در بر دارد.

نما وایرمش

نمای پانل کامپوزیت

نمایی متشکل از لایه های فلزی که با مغزه ای سبک خمیری یا فومی به یکدیگر متصل شده است و ساختاری مقاوم و صلب را ایجاد می کند. این نوع نما بر اساس مواد به کار رفته در لایه میانی و ورق های فلزی مورد استفاده در آن پانل های کامپوزیت را تشکیل می دهد که انواع مختلفی داشته و دارای کاربرد معینی می باشد.

نمای ساختمان کامپوزیت نوعی نمای بیرونی ساختمان است که از چندین لایه یا مصالح تشکیل شده است. این لایه‌ها می‌توانند شامل ترکیبی از شیشه، فلز، سنگ، بتن و مواد دیگر باشند که برای ایجاد یک طراحی بیرونی منحصر به فرد و چشم‌گیر ترکیب شده‌اند.

استفاده از نمای ساختمان های کامپوزیت در معماری مدرن به طور فزاینده ای رواج یافته است زیرا آنها طیف وسیعی از مزایای را ارائه می دهند. به عنوان مثال، استفاده از چند متریال می تواند به ساختمان عمق و بافت بیافزاید و همچنین می تواند به تنظیم دما و کاهش هزینه های انرژی کمک کند.

علاوه بر این، نماهای کامپوزیت ساختمان اغلب دوام بیشتری نسبت به نمای ساختمان های سنتی دارند و به آنها اجازه می دهد تا در برابر شرایط آب و هوایی سخت و سایر عوامل محیطی که می توانند به انواع دیگر ساختمان های خارجی آسیب برسانند، مقاومت کنند.

به طور کلی، نمای ساختمان های کامپوزیت گزینه ای همه کاره و از نظر بصری جذاب برای معماران و سازندگانی است که به دنبال ایجاد طرح های ساختمانی مدرن و پایدار هستند.

نما کامپوزیت

نصب و اجرای نمای فلزی مشبک

برای اجرای این نوع نما احتیاج به ساخت ورق های طرح دار در ابعادی متناسب با ابعاد فضای موجود است پس از طراحی و ساخت این پنل ها نیروی کار متخصص اجزا ساخته شده را بر روی زیر سازی قرار داده و نمای فلزی ساختمان به صورت خشک اجرا و کار نصب انجام خواهد شد در صورتی که سازه دارای انحنا یا خمیدگی باشد این عمل توسط دستگاه رول فرمینگ شکل دهی شده و پس از آن بر روی سازه سوار می شود.

اجرای نمای فلزی

مشاوره و طراحی

جهت دریافت مشاوره متریال و طراحی نما فلزی (تعرفه سال 1402) می توانید از راه های ارتباطی زیر و یا پشتیبانی سایت با ما در ارتباط باشید.

کاربرد ورق مشبک فلزی در دکوراسیون

ورق مشبک فلزی با تنوع رنگی مختلف، پتینه کردن و اکسیداسیون فلز در کنار امکان برش طرح ها و پترن های مختلف زیبایی چشم گیری را داراست که در متریال های دیگر به سختی یافت می شود این تنوع و زیبایی باعث شده از گذشته در داخل محیط زندگی هم مورد استفاده قرار گرفته و زینت بخش منازل باشد.
در فضای داخلی از ورق های مشبک فلزی می توان برای تقسیم بندی فضا یا پارتیشن، ایجاد حریم برای کاهش دید مزاحم، ساخت قفسه ها و شلف های دکوراتیو، نرده و حفاظ برای طبقات و پله ها و …. بهره برد. کاربرد این نوع ورق های مشبک فلزی بی شمار بوده و می توان با خلاقیت در دکوراسیون داخلی کاربردهای مختلفی را با آن ایجاد کرد. 

هزینه نمای فلزی مشبک

با توجه به توضیحات داده شده نمای فلزی مورد استفاده در نما طول عمر بالایی داشته و در طول زمان از کیفیت آن کاسته نخواهد شد و حتی قابلیت استفاده مجدد، بازیافت و بازگشت هزینه آن این متریال را مقرون به صرفه خواهد کرد. در بحث هزینه ورق های طرح دار لیزر برش و پانچ متال نسبت به استرچ متال دارای هزینه کمتری می باشند.
اما قیمت نمای فلزی ساختمان وابسته به جزئیات آن متفاوت بوده و با توجه به افزایش روزانه قیمت فلزات نمی توان قیمت ثابتی برای آن ارائه کرد. برای دریافت قیمت اجرای این نما می توانید با کارشناسان دیبا نما در ارتباط باشید تا برآورد قیمت دقیق تری را نسبت به زمان سفارش داشته باشید